A kolbász fűszerezés titkai

Disznóvágáskor mindenki készít kolbászt vagy szalámit, és persze mindenki a saját “titkos” összetevőjére esküszik.

Megkérdeztük az óriási tapasztalattal rendelkező és már nyugdíjba vonult szegedi séfet, Lengyel Andrást, hogy mi a jó kolbász fűszerezés titka.

A kolbászkészítéshez nem csak az alapanyagokat kell gondosan összeválogatni, hanem a fűszerezésre is nagyon oda kell figyelni. Miközben összegyúrjuk a tölteléket, a fűszert is rendesen el kell dolgozni. A leggyakoribb hiba, hogy gyúrást idő előtt abbahagyják és a kolbászhús nem keveredik össze rendesen. Arra is figyelni kell, hogy például milyen sót vesz az ember, mert az egyes termékeknek eltérő az intenzitása” – mondta Lengyel András.

” Hosszú évek tapasztalata alapján a szalámi készítéshez 10 kg húshoz én a következő keveréket ajánlom:

kolbászSó: 25 dkg

Bors: 4 dkg

Pirospaprika: 18 dkg

Fokhagyma: 5 dkg

Őrölt kömény: 3 dkg”

Nálunk minden olyan szerszámot beszerezhet, ami a szalámi készítéshez kell: Minőségi Dick kések és bárdok, húsdarálók, kolbásztöltők elérhetőek a honlapunkon!

Reméljük, hogy hasznosnak találták ezt a bejegyzést, sok sikert kívánunk a kolbász/szalámi készítéséhez !

 

 

 

 

A szerzőről