Ajtódísz parafadugóból

DIY: parafa koszorúEzen a hétvégén lesz Advent első vasárnapja, itt az idő ajtódíszt készíteni. Olyan egyszerűen elkészíthető megoldást kerestünk, ami szem előtt tartja az újrahasznosítást, és amellett, hogy környezetbarát, csekély összegből tudjuk elkészíteni. Innen jött az ötlet, hogy készítsük el az ajtódíszt parafa dugóból.

Ha olyan helyen dolgozol, ahol megmaradtak a parafadugók, vagy egész évben gyűjtöttél a család segítségével, akkor könnyű dolgod lesz. Nézzük lépésről lépésre, hogy hogyan is fogjunk hozzá az ötlet megvalósításához.

 

Ami szükséges hozzá

Egy kb 30 cm-es szalma koszorú alap,
150-200 parafa dugó,
ragasztó pisztoly és ragasztóstift
60 cm  ízléses szalag

 

 

 

Lássunk neki!

Válasszuk szét a parafadugókat: az “általános” (unalmas) dugók kerülnek majd alulra, a díszítő “jól kinéző” dugók pedig felülre kerülnek. Javasoljuk, hogy a koszorú alján kezd el a általános dugók ragasztását, majd a jobb tartás érdekében egymáshoz is kell ragasztani a dugókat, és vedd figyelembe, hogy a szalag a jobb felső (északkeleti) negyedben lesz. Ragaszd egymáshoz úgy a dugókat, hogy jól feküdjenek egymáshoz, kitöltsék a lyukakat és stabilan álljanak meg a koszorún.

DIY: parafa koszorú

DIY: parafa koszorú

Lehetőleg ne ragaszd a dugókat túlságosan hátul a koszorú alapra, mert nem fog lógni rendesen az ajtón a dísz. A vörösborral festett parafa végek feldobják a koszurút, azok nyugodtan előre nézhetnek. 

DIY: parafa koszorú

Dolgozz úgy, mintha Tetris-t, vagy egy puzzle-t raknál ki. Próbáld tartani a merőleges-szerű mintázatot – felváltva vízszintes, függőleges, és kilógó / átfedés. És persze óvatosan kell bánni a ragasztó pisztollyal is…

DIY: parafa koszorú

Miután kitöltötted az összes foltot, és már nem látszik ki a szalma alap, kösd rá óvatosan a szalagot, és már kész is van a műalkotás!

DIY: parafa koszorú

DIY: parafa koszorú

DIY: parafa koszorú

DIY: parafa koszorú

Ez egy nagyon egyszerű a projekt,  kb 3 óra időt vesz igénybe. Ha családod vagy barátaid meglátják, biztosan díjazni fogják a munkádat!

 

Sok sikert az elkészítéshez!

Forrás: DIY: parafa koszorú tőle ashleyv

A szerzőről