Öt tipp a helyes klímahasználathoz

Elengedhetetlen a rendszeres karbantartás

Mielőtt a tippjeinket megosztanánk, fontos említést tenni a rendszeres karbantartásról.

Mind a szobai, mind az autóba szerelt légkondicionálókra igaz, hogy figyelmet kell fordítani a rendszeres karbantartásra.  A karbantartás során kollégáink ellenőrzik a hűtőközeg megfelelő nyomását, a készülék helyes működését és kitisztítják a berendezés szűrőrendszerét. Ha ez a tisztítás elmarad, a beltéri egységben megmarad a por, ami a szűrő telítődésével visszakerülhet a légtérbe, fokozva az allergiás tünetek kockázatát. A por mellett baktériumok, gombák is megragadhatnak az elhasználódott szűrőben, ami komoly fertőzésveszéllyel jár. A légkondicionálók rendszeres karbantartásának periódusáról a használati útmutató tájékoztat, ennek betartása nem csak egészségünk és a garancia miatt fontos, de megnöveli a berendezés élettartamát is.

condizionatore-consigli

A tanácsaink, amelyeket érdemes megfogadni

A vásárláskor ügyelj arra, hogy a hűteni kívánt helyiség nagyságának megfelelő teljesítményű klímát válasszunk. Ha túl kicsi a teljesítmény, akkor aránytalanul sokat fog fogyasztani az eszköz, és idő előtt tönkremegy, mivel folyamatosan működnie kell. Ha túl nagy, akkor észre sem veszed, és pillanatok alatt olyan hideget csinál, hogy könnyedén tüdőgyulladást kaphatsz, nem beszélve arról, hogy az indokolatlanul nagy teljesítmény a vásárlásnál is pénzkidobást jelent.

A beszerelést mindenképpen szakemberrel végeztesd, és ügyelj arra, hogy a beltéri egység olyan helyre kerüljön, ahol esélye sincs huzamosabb ideig közvetlenül rád fújni a hideg levegőt.

Ingyenes felméréssel, tanácsadással állunk a rendelkezésedre!

A szezon előtt mindenképpen tisztíttasd ki a rendszert. A tisztítással megszabadulhatsz kórokozóktól, amelyek elszaporodnak a kondenzvízben, és a szűrőben.

Télen is kapcsold be havonta többször, 15-20 percre a berendezést, ezzel megóvod a tömítéseket a kiszáradástól, és meghosszabbíthatod a klíma élettartamát.

Maximum 6-8 fok különbség legyen a külső és a belső hőmérséklet között! És ügyeljünk arra ,hogy fokozatosan kell lehűteni vagy felmelegíteni a szervezetünket. Ha hirtelen lépünk ki a melegbe, szédülés és émelygés jelentkezhet, ez komolyan megterheli a szervezetet. Ha a kinti hőségből lépünk a 20 fokosra hűtött szobába, akkor megfázással és tüdőgyulladással kalkulálhatunk. Legfontosabb az egészség, ezt mindig tartsuk szem előtt!

A klíma szárítja a levegőt, ezért figyelj a megfelelő mennyiségű folyadékot bevitelére. A légszárítást párás időben ki is használhatod, fél-egy óra légkondicionáló-használat után, és gyorsabban száradnak a ruhák, illetve a kocsiban is pár másodperc alatt eltűnik a szélvédőről a páralecsapódás.